Home » Keet op 11

Vandaar de naam ‘Keet op 11’.

De ideeën en ontwerpen van Keet op 11 ontstaan vanuit een atelier achter in de tuin van huisnummer 11.

Pien Verpaalen is het gezicht achter Keet op 11.

Zij studeerde af in 1996 aan het Ubbo Emmius in Leeuwarden. De keuze voor textiele vormgeving aan het HBO bleek haar iets te eenzijdig en het onderwijs niet haar roeping. Na een lange tijd werkzaam te zijn geweest in het theater, wilde zij toch graag weer zélf creëren. Om zich iets breder te oriënteren heeft zij verschillende cursussen gevolgd en een periode nauw samengewerkt met een vooraanstaand interieurontwerpster.

Inmiddels is zij alweer enige jaren creatief bezig in haar eigen ‘keet’.

Aanvankelijk waren het voornamelijk ontwerpen van logo’s en huisstijlen. Maar juist de variatie in ontwerp, materiaal en techniek houdt het werk voor haar interessant en elke keer weer spannend om aan te beginnen. De keuze voor deze afwisseling zorgt er tevens voor dat voor een aantal van haar producten en creaties een gelimiteerde oplage geldt.

Keet op 11 is er voor iedereen die houdt van ‘net even anders’.

Keet op 11 ontwerpt graag vanuit haar eigen inspiratie, maar ook in opdracht. De opdrachten komen van zowel particuliere als van zakelijke klanten. De producten variëren van een eigen logo- of huisstijlontwerp tot een uniek geschenk. Van gekke ansichtkaart tot poëtisch kussensloop en van fraaie borrelplank tot praktische strandtas.

Een terugkerend thema is bijvoorbeeld het Nederlandse Waddengebied met de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De kleuren, vormen en structuren van de natuur op deze prachtige Waddeneilanden zorgen altijd weer voor veel inspiratie. Dit zie je terug in haar grafische vormgeving, teksten, tekeningen en in de combinaties van vormen, beelden en technieken. Zowel vorm, kleur, tekst en compositie zijn belangrijk en moeten uiteindelijk allemaal kloppen in een ontwerp.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwerpen.

In het ontwerpproces wordt, daar waar mogelijk, gekeken naar duurzame of te recyclen materialen en milieuvriendelijke (druk)technieken. Zo is er bewust gekozen voor t-shirts van bamboe, (ansicht)kaarten van gerecycled papier en worden leren tassen op een kleinschalige en ambachtelijke manier geproduceerd.

 Interesse in een ontwerp van Keet op 11?

 

“Alles kan, als het maar gek genoeg is”

 

“Ingelijst of in een zakje?”

 

“Met een prachtige eyecatcher, let er niemand op je rommel”

 

“Als iedereen uniek is, zijn we in wezen toch allemaal hetzelfde?”

 

“Luilakken doet wonderen”

 

“De juiste dingen verzamelen is net zoiets als opruimen”

 

“Doe ‘ns gek, wees jezelf”

 

“Barbie moet blijven!”